PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Az e-könyvtár modul a honlapon elhelyezett letölthető tartalmak tárolására szolgál. A feltöltött fájlok könyvtárakba rendezhetők, ezzel segítve azok rendszerezését és áttekinthetőségét.
Az e-könyvtár szerkesztőikonjai az adminisztrációs menüből érhetők el. Az adminisztrációs menüt kurzorral az adott könyvtár vagy fájl (kép) ikonja felé állva, illetve jobb-egérkattintással hívhatjuk elő.
Az e-könyvtárba bármilyen típusú fájt vagy dokumentum típust feltölthetünk.

Adminisztrációs menü
Az e-könyvtár szerkesztőikonjai az adminisztrációs menüből érhetők el. Az adminisztrációs menüt kurzorral az adott könyvtár vagy fájl ikonja felé állva, illetve jobb-egérkattintással hívhatjuk elő.
Új fájl feltöltése
Az ikonra kattintva a felugró ablakban lehet új fájlt feltölteni a Könyvtár modulba. A feltöltött fájl abba a könyvtárba kerül, amelyik mellett a megkattintott ikon szerepel.
Új könyvtár létrehozása
Az ikonra kattintva lehet új könyvtárat létrehozni. Az új könyvtár annak a könyvtárnak lesz az alkönyvtára, amelyik melett a megkattintott ikon szerepel.
Jogosultság kiosztása
Az ikon használatával beállítható az adott könyvtár vagy fájl letöltési jogosultsága. Itt állíthatjuk be, hogy a fájlokat mely felhasználók tölthetik le. A védettség könyvtár esetén lefele öröklődik. Ha egy könyvtárra védettséget állítunk be, akkor ez a védettség az összes benne szereplő fájlra és az összes alkönyvtár fájljaira is érvényes lesz.
Fájl/könyvtár módosítása
Az ikon az adott könyvtár vagy fájl tulajdonságainak módosítására szolgál.

Fájl/könyvtár törlése
Az ikonra kattintva törölhető az adott könyvtár vagy fájl.
Fájl törésekor a rendszer átnézi a honlap tartalmát és egy listában megjeleníti azokat a helyeket, ahová az adott fájl jelenleg is be van illesztve.
Könyvtár törlésekor a rendszer törli az összes, a könyvtárban szereplő alkönyvtárat és fájlt. Ilyenkor nincs beillesztési vizsgálat.
FIGYELEM!!! Törlés után, ha a törölt fájlra való hivatkozás található a honlap bármely részén, az a későbbiekben törött linkként fog szerepelni.

Fájl letöltése
Az ikonra kattintva elmenthetjük az adott fájlt a saját gépünkre.
 

Kötegelt fájlfeltöltés
Az ikonra kattintva a felugró, ún. „applet” ablakba fájlokat és egész mappákat húzhat be a saját gépéről.  Kötegelt feltöltéskor nem kell a fájlok tulajdonságait, paramétereit megadnia akkor sem, ha a feltöltött fájl publikus. 
FIGYELEM!!!
Az applet ablak első használatakor, ha nincs a számítógépén JAVA-t kell engedélyeznie, letöltenie és futtatnia.
Egész mappa behúzásakor magát a mappaszerkezetet nem hozza létre könyvtárstruktúraként az e-könyvtár. Ha azt nem hozzuk korábban létre, akkor a fájlokat a gyökér könyvtárba, vagy az adott könyvtárba fogja feltölteni.
Amennyiben publikus fájlokat töltünk fel kötegelve, és a későbbiekben módosítjuk őket, meg kell adni a publikus fájlok paramétereit is (cím, szerző stb.).

  Letöltés tömörítve
Az ikonra kattintva egész könyvtár tartalmát tudja tömörítve a saját számítógépére lementeni.
Az eKönyvtárba feltöltött dokumentumok között folytathat le keresést, az Ön által beállított keresési feltételek alapján. Indíthat keresést törött dokumentumokra is.
Rovatokat hozhat létre, módosíthat, törölhet.
Kategóriákat hozhat létre, módosíthat, törölhet.
Az eKönyvtár fájljaira vonatkozó statisztikai kimutatásokat készíthet és tölthet le.