PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Megrendelések kezelése

A megrendelések adminisztrációs felületét többek között az aktív rendelések kezelésére, a banki tranzakciók nyomon követésére és a régebbi vásárlások adatainak böngészésére használhatjuk.

A listában rögtön látható az adott megrendelés státusza és a banki tranzakció állapota (ha van).

Ha a lista fejlécében elhelyezett szűrőmezőket használjuk, leválogathatjuk például egy-egy státuszra szűkítve a megrendeléseket (így láthatjuk, mi van épp függőben).

A megrendelés adatlapját felnyitva az 'Alapadatok' fülön láthatóvá válnak a megrendelésre, számlázásra és szállításra vonatkozó információk. A megrendeléshez megjegyzéseket adhatunk a bal alsó részen lévő szövegmezőben.

Az adatlap 'Termékek' fülén láthatjuk a megrendelt termékek listáját a termékhez kapcsolódó legfontosabb adatokkal, a rendelt mennyiséggel és árral. A termékek listája elérhető a megrendelések listájáról is, ha a jobb oldali gombsorban a 'Megrendelt termékek' gombot használjuk.

A 'Megrendelő email' fül alatt a felhasználónak kiküldött visszaigazoló e-mailt olvashatjuk.

Egyéb lehetőségek

A megrendelésekhez státusz tartozik, mely jelenleg négy értéket vehet fel: 'Függőben', 'Folyamatban', 'Kiszállított' és 'Lezárult'. A rendszer megengedi, hogy ezt az adatot figyelmen kívül hagyjuk, ha nincs rá szükség, minden megrendelés hagyható függő státuszban (így azonban a többek között a későbbi keresés is nehezebbé válik). A státuszok sorrendje sem kötött, bármikor bármelyik státuszra válthatunk. Lehetőség van arra, hogy a felhasználó értesítést kapjon a megrendelés státuszának változásáról. Ez és a hozzá tartozó email sablonja belülről programozott, mely igény szerint a webáruház kiépítésekor kerül beállításra.

Az adatlapról exportálni is tudjuk a megrendelést. A középső oszlop alján kétféle exportot tölthetünk le. A .csv fájl az alapadatokat fogja tartalmazni, a .xls fájl két fülön az alapadatokat illetve a megrendelt termékek listáját hozza.

Egy-egy megrendelés esztétikus formában ki is nyomtatható. Ehhez a megrendelési lista jobb oldali gombsorában kattintsunk a 'Nyomtatás' gombra! A nyomtatási párbeszédablak automatikusan megjelenik. Ha mégsem, kattintsunk az ablakba és nyomjuk le a Ctrl+P billentyűkombinációt!

A jobb felső sarokban lévő 'Megrendelések statisztikája' gombbal a termékek, megrendelések és pénzügyi összesítések kimutatásaihoz ugorhatunk át.