PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Honlap látogatottság, honlap statisztika

Mennyi látogatója van a honlapomnak?

Melyik a leggyakoribb fogadó oldal?

Melyik oldalról lépnek ki a legtöbben?

Melyik látogató milyen útvonalat járt be?


Mennyi látogatója van a honlapomnak?

Minden CMS rendszerben készült honlap rendelkezik önálló statisztikai adatokkal a honlap látogatottságáról.

A honlap statisztika az adminisztrációs felületen a felső menüsorból a Honlap/Statisztika alatt érhető el.

A honlap statisztika rögzít minden látogatást. Összesítést készít a látogatási időről, az oldalletöltésekről, a leggyakoribb belépő és kilépő oldalakról. Részletes statisztika készül a látogatók által bejárt útvonalakról.

A honlap statisztika a felületről elérhető balhasábban található linkekre kattintva hívható le témánként.

A honlap látogatóinak összesítése napi, heti, havi és éves lebontásban kérhető le. Lekérhető a honlaplátogatások és oldalletöltések együttes statisztikája is.

Melyik a leggyakoribb fogadó oldal?

A honlap statisztika bal (link)menüjében, az Oldalak látogatottsága pont alatt található egy ún. „A leggyakoribb belépő”. Erre a linkre kattintva egy toplistát kapunk a leggyakoribb belépőoldalakról, arról, hogy honlapunk látogatói hová érkeznek először.

Ezt az oldalt célszerű tematikus linkekkel, „marketing akciókkal” erősíteni.

Melyik oldalról lépnek ki a legtöbben?

A holnap statisztika bal (link) menüjében, az Oldalak látogatottsága pont alatt található egy ún. „A leggyakoribb kilépő”. Erre a linkre kattintva kapjuk meg a leggyakoribb kilépő oldalak listáját, ahonnan elmegy (elnavigál) az oldalunkról a látogató.

Érdemes ezeknek az oldalaknak a tartalmát megvizsgálni, milyen útvonalat jártak be előtte, és miért mehetnek el a látogatók!

Legelégedettebbek akkor lehetünk, ha a leggyakoribb kilépő oldal a „Sent” oldal, amely az űrlapok (kapcsolati, ajánlatkérő, visszahívást kérő) kitöltése után automatikusan töltődik be.

Melyik látogató milyen útvonalat járt be?

A honlap statisztika Részletes kimutatása listázza ki a legutóbbi látogatókat, illetve megtekinthetjük és exportálhatjuk az adott látogató honlapon bejárt teljes útvonalát (hol érkezett a honlapra, hol távozott, mely oldalak után érdeklődött stb.). Ezeket a statisztikákat 24 óráig tárolja a szerver.