PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

   Médiatár: Az ikonra kattintva közvetlenül a médiatár párbeszéd ablakát nyitjuk meg. A médiatár több felületről közvetlenül elérhető (pl. szövegszerkesztő, képbeszúrás, hangfájl beillesztése stb.) A médiatár képek, hanganyagok, videók feltöltésére, tárolására alkalmas. Minden olyan fájlt ide töltünk fel, amit honlapunk tartalmi területén kívánunk megjeleníteni.

Kategória/Fájl ablakok kinyitása, bezárása.

Kategóriák

A médiatáron belül hozhat létre, szerkeszthet, illetve törölhet már meglévő kategóriákat.

Új kategóriát hozhat létre.

Szülő kategória: alapbeállításban főkategóriát hoz létre. Ha már meglévő kategórián belül szeretne alkategóriát létrehozni, válassza ki, hogy melyik létező kategória alá szeretné besorolni az új kategóriát.
Név: adja meg az új kategória nevét.

Kategória módosításához kattintson a parancsgombra.

Szülő kategória: alapbeállításban főkategóriát módosít. Ha kategórián belül szeretne alkategóriát módosítani, válassza ki, hogy melyik kategóriában található az alkategóriat.
Név: adja meg a kategória új nevét.

A gombra kattintva töröljük a kiválasztott kategóriát.
A könyvtár letöltéséhez kattintson a parancsgombra.
Kategória kinyitása.
Kategória bezárása.

Fájlok

Kategóriák: az ablakban kilistázza az összes kategóriát. Ha adott kategóriára kétszer kattintunk, a Fájlok ablakban kilistázza az abban található fájlokat.

Fájlok: a legördülő mezőből kiválaszthatjuk a fájl típusát (képek, flash, filmek, hanganyagok). A választás alapján az ablakban kilistázza a kategóriában és típusban található fájlokat.

Letöltés: Egyes fájlokat, vagy egész kategória mappák tartalmának letöltését kezdeményezheti az ikonra kattintva. Ha a kategóriában található összes fájlt szeretné letölteni, akkor válassza ki, hogy melyik típusú fájlokat (képek, filmek, hanganyagok).
A listában még nem szereplő, új fájl feltöltésére szolgál. A gomb megkattintására megjelenő információs mezők kitöltésével paraméterezzük az új fájlt.

Fájlnév: a Tallózás… gombra kattintva kiválaszthatjuk a feltölteni kívánt fájlt.
Kategória: itt adhatjuk meg, hogy az új fájl melyik kategóriába szeretnénk feltölteni.
Típus: itt adhatjuk meg a fájl típusát.
Megnevezés: itt adhatjuk meg a fájl nevét.
Leírás: rövid szöveges leírást adhatunk a fájlról.
Kulcsszavak: kulcsszavakat rendelhetünk a fájlhoz.

Több fájl egyidejű feltöltését teszi lehetővé. A kötegelt feltöltés elindításához kattintson a gombra. Figyelem! A kötegelt fájlfeltöltéshez engedélyeznie kell a Java alkalmazást. Amennyiben még nincs a számítógépén telepítve, úgy engedélyezze a futtatását.
A kép(ek) feltöltéséhez húzza ide a fájlokat vagy mappát.
A kiválasztott kép tulajdonságait változtathatja meg (kategória, megnevezés, leírás, kulcsszavak).
Törli a médiatárból a kiválasztott fájlt. Figyelem! Amennyiben tartalmi oldalon már elhelyezte a fájlt linkként, úgy a törlés után ezeken a helyeken törött linkként fog szerepelni.

Ellenőrzés: a gombra kattintva megjeleníti a kiválasztott fájl elérését: melyik modul használja (pl. CMS/News stb.), hely szerint hol található, azaz mi az oldal címe, melyik nyelvi változat (többnyelvű honlap esetén).

A gombra kattintva megjeleníteni a fájl előnézeti képét.