PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

A képgaléria modul képek, fotók tárolására és rendezett megjelenítésére szolgál. A képeket kategóriákba, alkategóriákba rendezheti.  A képgalériába jpg, gif és png formátumú képeket tölthet fel.

A gombra kattintva jeleníti meg a már létrehozott főkategóriákat.
Itt állíthatja be a képgalériába feltöltött képek maximális befogadó méreteit pixelben. A maximális befogadó méret a legnagyobb feltölthető képméretet jelenti. Ha ennél a pixelaránynál nagyobb képet szeretne feltölteni, úgy a rendszer arányosan átméretezi a feltöltendő képet a megadott méretintervallumon belül.
Itt hozhat létre új főkategóriát. Kattintson a gombra, hogy megjelenjen a párbeszédablak.

Funkcionális ikonok

A (fő)kategória módosítása: az ikonra kattintva módosíthatja a kategória alapadatait.

A (fő)kategória törlése: az ikonra kattintva kitörli a kategóriát. Figyelem! A törlés az összes kategóriában szereplő képre vonatkozik, alkategóriákkal és az alkategóriák képeivel együtt.

(fő)Kategória megnyitása: az ikonra kattintva megnyitja a kategóriát, így megjeleníti a kategóriában szereplő összes alkategóriát. Az alkategóriában szereplő képek megtekintéséhez kattintson az alkategórián szereplő „kategória megnyitása” ikonra.

 

Képek tömeges feltöltése az alkategóriákba: a kép(ek) feltöltéséhez húzza a képe(ke)t a feltöltő sávba. Egész mappákat húzhat be ide. A kép vagy mappa feltöltő sávra húzásakor indul el a képek feltöltése.

Képek feltöltése upload ablakban

Másik lehetőség a képek feltöltésére, ha a felületre kattint. A felugró párbeszédablakban manuálisan választhatja ki, hogy melyik kép vagy mappa kerüljön feltöltésre.

Look in: a gördülő sáv megnyitásával válassza ki a feltölteni kívánt mappát vagy képet. A kiválasztáshoz kattintson a képhez. Egy kép kiválasztásakor a rendszer megjeleníti a kép előnézeti képét is.

Up one level: lépjen vissza egy szintet.

Asztal: az asztal tartalmát jeleníti meg.

Create New Folder: új mappát hozhat létre.

List: listaszerűen jeleníti meg a mappákat illetve a mappák tartalmát.

Details: részletesen megmutatja a mappák tulajdonságait (név, méret, típus, utolsó módosítás ideje).

Upload: a kép feltöltéséhez kattintson a gombra. Képeit feltöltheti úgyis, ha kétszer (duplán) kattint a képre.

Cancel: a párbeszédablak változtatások figyelembe vétele nélküli bezárásához kattintson a gombra.

Itt hozhat létre új kategóriát. Kattintson a gombra, hogy megjelenjen a párbeszédablak.
A gombra kattintva új képet tölthet fel. A párbeszédablakban adja meg a kép nevét, rövid leírását, a tallózás gombra kattintva válassza ki a feltölteni kívánt képet, majd nyomja meg az „Ok” gombot a feltöltés elindításához.

Bélyegképek elrejtése: jelölő. A funkció bekapcsolásával elrejtheti a kategóriák képeit, illetve kikapcsolhatja a képek „előnézeti” képét.