PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Ez a felület szolgál a hírek oldal alapadatainak beállítására.

Alapadatok fülecske

Az oldal Shortlinkje – Ez a oldal elérhetőségének címe. A böngészőben ezen a címen jelenik meg az adott oldal. A legördülő menüben kell kiválasztani, hogy melyik már létező oldal aloldalal legyen, illetve a szabadsoros ré szben adjuk meg az oldal saját nevét. Amennyiben nem létező oldal aloldalaként szeretnénk elhelyezni oldalunkat, úgy a legördülő menüből a legfelső (domain név) menüpontot válasszuk.
FIGYELEM!!! Az oldal shortlikjének megváltoztatása az oldal aloldalaira is vonatkozik. A Shortlink megváltoztatásával az oldal elérhetősége is megváltozik, így az idegen honlapokon lévő ide mutató linkek törötté válhatnak!

Az oldal arculata – A legördülő menüből kiválaszthatjuk az oldal arculatát. Az oldal arculata tartalmazza a megjelenő oldal méretét, felosztását, háttérszínét, stb...

Látható a menükben / oldaltérképen – Ha ez a checkbox be van kapcsolava, akkor az oldal neve megjelenik a rendszer automatikusan generált honlaptérképén, illetve a szintén automatikusan generált speciális menükben.

Oldal sorszáma a menüben – A speciális, automatikusan generált menü számára itt adható meg, hogy ez az oldal hányadik helyen szerepeljen a menüben.

Menü felirat – Az automatikusan generált menüben ez a szöveg jelenik meg az adott oldalnál. Ha ez üres, akkor az oldal Shortlinkje jelenik meg.

Oldal címe – (Angolul: title) Ez a szöveg lesz az oldal szöveges címe. Ez a szöveg jelenik meg a böngésző fejlécében. Az itt megadott cím kiemelt prioritású a keresőprogramok (pl. Google) szempontjából! Ez a szöveg fog megjelenni az automatikusan generált honlaptérképen is.

Az oldal tartalmának rövid leírása – Ez a szöveg az oldal forrásában fog megjelenni. Szerepe a keresőrobotok informálása az oldal tartalmáról. Ez a szöveg a látogatók számára láthatatlan.

Kulcsszavak – A kulcsszavak a keresőrobotok számára nyújtanak információt. Ezek a kulcsszavak definiálják az oldal tartalmát.

Sablon fülecske

Létező oldal sablonként való használata – A checkbox bekapcsolásával aktiválódnak a fülecskén szereplő egyéb gombok. Így kiválaszthatóvá válik, hogy az adot oldal mely területét szeretné felülírni egy más oldalon található tartalommal. A kiválasztott tartalmi terület az adott oldalunkon törlődik és teljes egészében felülíródik a kivűálasztott oldal adott területének tartalmával.

Melyik oldalról veszi át a sablont? – Itt választható ki az az oldal, amelyről a tartalmat a kijelölt területekre át szeretné emelni.

Arculati sablon / Fejléc / Bal hasáb / Középső hasáb / Jobb hasáb / Lábléc rész átvétele – Ezekkel a kapcsolókkal választhatja ki, hogy a kiválasztott oldal mely területeit szeretné átmásolni a jelenlegi oldalra.

Tartalom fülecske

Évfolyamszűkítés – A legördülő menüből kiválaszthatja, hogy a rendszerbe felvitt hírek közül mely évfolyam híreit szeretné megjeleníteni az oldalon.

Lapszámszűkítés – A legördülő menüből kiválaszthatja, hogy a rendszerbe felvitt hírek közül mely lapszám híreit szeretné megjeleníteni az oldalon.

Rovatszűkítés – A legördülő menüből kiválaszthatja, hogy a rendszerbe felvitt hírek közül mely rovat híreit szeretné megjeleníteni az oldalon.

Kategória-szűkítés – A legördülő menüből kiválaszthatja, hogy a rendszerbe felvitt hírek közül mely kategória híreit szeretné megjeleníteni az oldalon.

A szűkítés negálása – Ezzel a kapcsolóval a kiválasztott paramétert negáhatja. Azaz, ha Pl. kiválsztott a Rovatszűkítésnél egy rovatot, és azt negálja, annak az lesz az eredménye, hogy az oldalon az összes hír megjelenik, kivéve a kiválasztott rovat híreit.

A szűkítésk között ÉS kapcsolat van, azaz a feltételek a hírek szűrésénél összeadódnak.

Megjelenés fülecske

A találatok szűkítése – A Tartaom fülecskén beállított szűkítés eredménye tovább szűkíthető a hír dátumának alapján.
   / Dátumtól dátumig – Itt beállíthatja, hogy mely két dátum közötti hírek jelenjenek meg az odalon
   / Legfrissebb – Itt beállíthatja, hogy az utolsó hány nap hírei látszódjanak

Találat maximalizálása – Itt álíthatja be, hogy maximálisan hány találatot szeretne publikálni. Ha üresen marad a meő, akkor az összeset megjeleníti.

Megjelenő cikkek száma egy oldalon – Ha azt szeretné, hogy a találati lista összes híre ne egy oldalon jelenjen meg, akkor itt beállíthatja, hogy hány darab hírebnként legyen az oldal tagolása

A találatok sorrendje – Itt állíthatja be, hogy a találatok milyen sorrendben jelenjenek meg
  / Dátum szerint – A cikk dátuma szerint állítja sorrendbe
  / ABC szerint – A cikk címe alapján álítja ABC sorrendbe

A sorrend iránya – Itt választható ki, hogy a sorrendiség növekvő vagy csökkenő legyen
  / Csökkenő – Dátum alapján a legfrissebbek lesznek legelöl, ABC sorrend alapján Z-A lesz a sorrendiség
  / Növekvő – Dátum alapján a legrégebbi lesz legelöl, ABC sorrend alapján A-Z lesz a sorrendiség