PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Új kulcsszó hozzáadása

Típus: a lenyíló listából válassza ki a kulcsszó típusát.
Kulcsszó: a szabadszavas mezőbe írja be a kulcsszót.
Cím: adja meg a kulcsszó címét.
Link: írja be a linket, hogy melyik oldalra mutasson az adott kulcsszó.
Leírás: szótár vagy lexikonhivatkozás esetén adja meg a kulcsszó leírását, magyarázatát.

Válassza ki, hogy hol jelenjen meg a felugró tartalom (saját ablak, felugró ablak stb.)

Parancsgombok

Mentse el az új kulcsszót.
Kilép a párbeszédablakból új kulcsszó létrehozása nélkül.

Autolink típusok

Link: A link típusú autolink egy egyszerű hivatkozássá alakítja a megjelenő szöveget, a megadott webcímre. A beállított webcím lehet belső (saját honlapunk valamelyik oldala) vagy külső hivatkozás (egy másik honlap oldala).

Rövidítés (acronym): A rövidítés típusú autolink nem teszi linkké a megadott szöveget, hanem szaggatott aláhúzással jeleníti meg azt. Ha kurzort a szöveg fölé visszük, egy buborékban jeleníti meg a rövidítés magyarázó szövegét.

Szótár: A szótár hivatkozás a megjelenő szót, a szótár szócikkeként jeleníti meg. A megjelenő szó előtt kis piktogram jelenik meg, a szóra kattintva pedig felugró ablakban a szócikket olvashatjuk.

Lexikon: A lexikon típusú autolink hasonló a szótár típushoz, annyi különbséggel, hogy a lexikonba felvihető szócikk tetszőleges formázásokat és képeket tartalmazhat.

keyAdvert – kulcsszóhirdetés: A kulcsszó hirdetés, ha az előre megadott szavak fölé visszük az egeret, egy szöveges hirdetést jelenít meg. A link ebben az esetben, kétszer aláhúzva jelenik meg, a kattintást pedig számolja a rendszer.