PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Az adatablakban a kategóriára vonatkozó alapbeállításokat adhatjuk meg. Többnyelvű weboldal esetében a kategória neve és leírása több nyelven is beállítható. Képet is rendelhetünk a kategóriához. A képet helyben töltjük fel, tehát nem a médiatárból választjuk ki.

A kategória típusa meghatározza, hogy milyen további elemeket fog tartalmazni, tehát amikor új kategóriát hozunk létre, már tudnunk kell, mire fogjuk használni. Az 'Árucsoport'-ban közvetlenül termékek helyezkednek el. A 'Részleg' gyűjtőkategória, tehát árucsoportok vagy újabb részlegek helyezhetők alá (de termékek közvetlenül nem). Az 'Osztály' a részleghez hasonlóan gyűjtőkategória, ám csak a legfelső szinten hozható létre, és csak részleg lehet alatta. Az osztály helyett természetesen részleg is létrehozható, ám a gyakorlati életből kiindulva (három vagy több szintű hierarchia esetén) az osztályok alkalmazása szemantikusabb.

A virtuális kategóriák bárhol létrehozhatók (kivéve természetesen az árucsoportot), ezekbe tetszőleges termékeket lehet majd összeválogatni. Mivel minden termék egyértelműen egyetlen adott árucsoportba tartozik (ami átláthatóvá teszi a struktúrát), a virtuális kategóriák használatával érhető el, hogy egy adott termék több helyen is szerepeljen a kategóriák között.