PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

A Site Magnager használatával a honlap könnyen átláthatóvá és jól kezelhetővé válik. Ez a felület biztosítja hogy a honlapot egyszerűen módosíthassa illetve bővíthesse.

Az oldal arculatának beálítása
A PatroNet rendszer többfajta arculati beálítást tartalmaz. Az arculati beállítás határozza meg az oldal méretét, hasábolását és alapszíneit. Ezzel a menüponttal lehet a kívánt arculatot az adott oldalhoz hozzárendelni.
Az oldal tartalmának szerkesztése
Az adott ikonra kattintva a rendszer betölti a kívánt oldalt és megjeleníti rajta a területszerkesztő ikonokat. Ezek használatával tudjuk az oldalon található tartalmat frissíteni, módosítani.
Új oldal létrehozása
Az ikon használatával egy teljesen új oldalt hozhatunk létre a honlapunkon. Az új oldal alapbeállításként a kiválasztott oldal aloldalaként hozza létre az új oldalt.
Az oldal beálítása nyitólapként
Erre az ikonra kattintva határozhatjuk meg, hogy a honlapunk látogatói számára melyik oldal jelenjen meg nyitólapként, azaz melyik oldal töltődjön be, ha a böngészőbe csak a honlapunk domain nevét írják be.
Oldal törlése
Az oldal véglegesen törlődik a honlapról. A statisztika modulban az oldal adatai megmaradnak, azonban az oldal fizikailag teljesen megszűnik létezni.
FIGYELEM! Az oldal törlésével a kiválasztott oldal aloldalai is törlődnek!
Az oldal alapadatainak szerkesztése
Itt módosítható az adott oldal összes alapadata. Alapadat alatt azokat az adatokat értjük, amik a tartalmon kívül jelemzik az oldalt. (Pl.: neve, fejlécadatok, arculati beálítások, védettseg, stb...)
FIGYELEM! Az oldal alapadatainak szöveges és sablon területei nyelvfüggőek. Ezen adatok megváltoztatása az oldalnak csak az éppen aktuális nyelvhez rendelt adatait fogja megváltoztatni. Amennyiben a honlapja többnyelvű, az egyes nyelvekhez rendelt alapadatok megváltoztatásához előbb mindig át kell állítani a honlap nyelvi beállítását (Felső menü / Nyelv)
Az oldal publikálása
A honlap letöltési sebességének növelése érdekében a rendszer a tartalmi oldalakat (CMS) minden egyes módosítás után statikus oldalként legenerálja. Amennyiben a rendszerben olyan változás történik, amely közvetve érinti a megadott oldalt, és a válozást Ön nem érzkeli a kívánt oldalon, úgy az ikonra kattintva Ön manuálisan is legeneráltathatja az oldal statikus verzióját.
(!!! Adminisztrátorként belépve Ön mindig az oldalak dinamikus verzióját látja. Ahhoz, hogy az oldalak statikus verzióját megtekinthesse, ahhoz vagy ki kell lépnie a rendszerből, vagy párhuzamosan egy másik típusú böngészővel nézheti azt. !!!)
Az oldal szerkeszthetőségének jogosultsági beálításai (Csak a főadminisztrátorok számára elérhető!)
Itt határozható meg, hogy mely aloldalágakat mely aladminisztrátorok szerkeszthetik.
Oldal zárolása (Csak a szuperadminisztrátorok számára elérhető!)
Letiltja az oldal szerkeszthetőségét. (Kivéve a szuperadminisztrátorok számára.)