PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

A blokkszerkesztő a honlap több oldalán is megjelenő tartalmak, elemek központi adminisztrációjára szolgál. Célszerű blokként beállítani a fejlécet, láblécet, jobb és balhasábot, ezeket a honlapja paraméterezésekor programozóink alakítják ki.

Ha későbbiekben módosítani szeretne egy blokk tartalmán, elég egy felületen elvégezni a változtatásokat. A blokkok tartalmának módosítására a blokk mellett lévő szerkesztőikonra kattintva van lehetőségünk.

A blokkok típusonként mappákba rendezhetők, pl. az oldal elemei, fejléc (angol, német, magyar) stb. Minden egyes mappa bezárható és kinyitható az átláthatóság kedvéért, továbbá fejlécük jelzi, hogy adott mappa hány blokkot tartalmaz.

Minden egyes blokk egyedi azonosítóval, úgynevezett ID-vel rendelkezik a CMS rendszeren belül, amit a rendszer a blokk létrehozásakor automatikusan generál.

A parancsgombra kattintva új blokkot hozhat létre a felugró párbeszédablakban.
A parancsgombra kattintva a felugró párbeszédablakban adhatja meg az új mappa elnevezését.

Funkcionális ikonok

Új blokk hozzáadása: az ikonra kattintva új blokkot hozhat létre adott mappában a párbeszédablak mezőinek kitöltésével.

 

Mappa szerkesztése: az ikonra kattintva az adott mappa nevét módosíthatja.
Blokk tartalmának módosítása: az ikonra kattintva szerkesztőnézetbe lép, itt módosíthatja a blokk tartalmát a tartalomszerkesztőben. Az itt végrehajtott módosítások minden oldalon érvényesülnek, ahol a blokkját korábban elhelyezte.

 

Blokk alapadatainak módosítása: az ikonra kattintva a felugró párbeszédablakban módosíthatja a blokk alapadatait (mappa, név, leírás).

Blokk törlése: az ikonra kattintva törli az adott blokkot. A végleges törlés előtt figyelmeztető ablak ugrik fel.