PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

A honlap egységes tipográfiai kialakítását teszi lehetővé. Előre meghatározhatók a honlapon használatos szövegstílusok, így egy-egy tartalmi elem előre meghatározott stílusban, egységesen és következetesen jelenik meg. Az alapstílusokat és formátumokat a honlap készítésekor határozzuk meg. 

Figyelem! A stílusszerkesztőben csak indokolt esetben végezzünk módosításokat, vagy hozzunk létre új stílust, html-stílust. A stílusszerkesztőben elvégzett módosítások a teljes honlapon érvényesülnek.

A stílusszerkesztőben stílusok és formátumok adhatók meg.  Egységes stílusa lehet például a menüfeliratnak normál és over nézetben. A formátumok a weben értelmezett szöveg illetve területegységek: ilyen a bekezdés, a link, a cella és a címsor.

Formátumok jelölésének jelentése:
h1-3: címsor 1-3
p: bekezdés
a: link
td: cella
a: over: link kurzorral föléállva

Új stílus létrehozása: az ikonra kattintva új stílust hozhatunk létre. Az új stílus „nevtelen” néven bekerül a stíluslistába. A
stíluselemek meghatározásához a listában kattintson az új stílusra.
Új html stílus létrehozása: az ikonra kattintva új html stílust (formátumot) hozhatunk létre. Az ikonra kattintva a felugró párbeszédablakban adjuk meg a html-tag nevét. Html stílus a címsor, a bekezdés, a link, a cella. Ezeknek honlapunk bármely oldalán egységes lesz a megjelenésük. A html stílusokat a programozók határozzák meg a honlap készítésekor.
Törlés: az ikonra kattintva törli az előzőleg kattintással kiválasztott stílust vagy html stílust. Figyelem! Ne töröljünk az oldalon használatban lévő stílust és html stílust.


Stílus neve: írja be az új stílus nevét a szövegmezőbe. Célszerű „beszédes” stílusnevet használni, hogy a későbbiekben anélkül is ráismerjen, hogy a stílusszerkesztőben ellenőrizni kellene a tulajdonságait (pl. kenyér, kiemelt, menu, menuover stb.)

Betű színe: adja meg a szöveges mezőben a választott szín hexadecimális színkódját. Vagy válassza ki a palettaikonra kattintva a színpalettáról. A kiválasztott szín megjelenik a kis négyzetben.

Háttérszín: válassza ki a stílushoz beállítani kívánt háttérszínt, vagy írja be a hexadecimális színkódot. Használhatjuk kiemelésekhez.

Sortávolság: adja meg a mezőben pixelben a kívánt sortávolságot.

Betűtávolság: adja meg a mezőben pixelben a kívánt betűtávolságot.

Haladó: a gombra kattintva lehetősége van „css” programnyelven definiálni a stíluslapokat. Figyelem! csak biztos programozói ismeretekkel használja!

Betű típusa: a legördülő listából válassza ki a kívánt betűtípust.

Betűméret: adja meg a kívánt betűméretet pixelben.

Betűtulajdonságok (kövérített, dőlt, aláhúzott, áthúzott, felülvonás, nincs): aktiválja a jelölőnégyzeteket, illetve válassza ki a radiogombok közül a megfelelő beállítást.

Szövegdoboz: a szerkesztett stíluslap előnézeti képét jeleníti meg.

A stílus elmentéséhez és a párbeszédablak bezárásához kattintson a parancsgombra.
A változtatások nélküli kilépéshez kattintson a parancsgombra.