PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Táblák beillesztésével valósul meg honlapunk oldalainak szerkezeti felosztása. Ezzel tudjuk megoldani például, hogy a tartalmi részt hasábokra osszuk, és a hasábokba további objektumokat szúrjunk be.
A táblában hasonlóan egy táblázathoz sorok és oszlopok alakíthatók ki, a sorokon és oszlopokon belül cellák. Hasonlóan egy táblázathoz, a tábla minden egyes sorának, és cellájának külön-külön szerkeszthetők a megjelenési tulajdonságai.
A tábla és a táblázat közötti lényegi különbség, hogy a tábla minden egyes cellájába újabb objektumokat szúrhatunk be, legyen az kép, szöveges objektum stb.

 A tábla globális paraméterei

A tábla felosztását, valamint megjelenésének tulajdonságait adhatja itt meg.

Sorok: írja be a mezőbe, hogy hány sorból álljon a létrehozni kívánt tábla.

Oszlopok: írja be a mezőbe, hogy hány oszlopból álljon a létrehozni kívánt tábla.

Szélesség: a tábla szélességét pixelben vagy százalékban adhatja meg. Az alapbeállítás 100%, ami a teljes szerkesztett terület szélességére vonatkozik (balhasáb, jobbhasáb, center stb.).

Magasság: a tábla magasságát pixelben vagy százalékban adhatja meg. Az alapbeállítás 100%, ami a teljes szerkesztett terület szélességére vonatkozik (balhasáb, jobbhasáb, center stb.).

Cella eltartás (padding): a cella eltartás a cellán belüli tartalom cellafaltól való belső távolságát jelenti. A távolság mértékét pixelben adhatjuk meg.

Cella behúzás (spacing): a cella behúzás a cella falak közötti külső távolságot jelenti. Azt a távolságot, ami a cellák között látható. A cellák közötti távolság mértékét pixelben adhatjuk meg.

Keret: Írja be a mezőbe a keret vastagságát pixelben. Ha nem szeretne a táblának keretet, akkor nullát írjon a mezőbe.

Keret színe: Írja be a mezőbe a kívánt keret színkódját, vagy kattintson a színpaletta ikonra és válassza ki a kívánt keretszínt. Ha nem szeretne külön keretszínt beállítani, hagyja üresen ezt a mezőt.

Vízszintes igazítás: A legördülő mezőből válasszon a beállítások közül.

Háttér színe: Írja be a mezőbe a kívánt háttér színkódját, vagy kattintson a színpaletta ikonra és válassza ki a kívánt keretszínt.

Háttérkép kategóriája: ha a tábla egészének vagy egyes celláinak háttérképet szeretne választatni, akkor a legördülő mezőből válassza ki a kategóriát, ahol a beilleszteni kívánt kép található.

Konkrét háttérkép: amennyiben egyetlen képet szeretne háttérképként megjeleníteni, ezt a lehetőséget válassza ki. Ha a megjeleníteni kívánt kép nincs még feltöltve a médiatárba, akkor a médiatár ikonra kattintva a felnyíló párbeszédablakban feltöltheti azt.

Véletlen háttérkép a kategóriából: amennyiben azt szeretné, hogy a táblán minden oldalletöltéskor más háttérkép jelenjen meg a kiválasztott kategóriából, úgy ezt a lehetőséget válassza ki.

Háttérkép ismétlődése: a legördülő mezőből válassza ki a háttérkép megjelenésének módját.

A sorok általános beállításai

A sorok megjelenésének tulajdonságait adhatja meg a mezők kitöltésével.

Szélesség: adja meg a sorok szélességét. A szélességet pixelben vagy százalékban adhatja meg.

Magasság: adja meg a sorok magasságát. A magasságot pixelben vagy százalékban adhatja meg.

Háttér színe: Írja be a mezőbe a kívánt háttér szín kódját, vagy a színpaletta ikonra kattintva válassza ki a színpalettáról.

Vízszintes igazítás: válassza ki az Önnek tetsző beállítást a legördülő mezőből.

Függőleges igazítás: válassza ki az Önnek tetsző beállítást a legördülő mezőből.

Keret színe: Írja be a mezőbe a kívánt keretszín kódját, vagy a színpaletta ikonra kattintva válassza ki a színpalettáról.

A cellák általános beállításai

Ezen az adatbekérő fülecskén állíthatja a cellák tulajdonságait.

Szélesség: adja meg a cellák szélességét. A szélességet pixelben vagy százalékban adhatja meg.

Magasság: adja meg a cellák magasságát. A magasságát pixelben vagy százalékban adhatja meg.

Vízszintes igazítás: válassza ki a kívánt tetsző beállítást a legördülő mezőből.

Függőleges igazítás: válassza ki a kívánt beállítást a legördülő mezőből.

 Keret színe: Írja be a mezőbe a kívánt keretszín kódját, vagy a színpaletta ikonra kattintva válassza ki a színpalettáról.

Háttér színe: Írja be a mezőbe a kívánt háttérszín kódját, vagy a színpaletta ikonra kattintva válassza ki a színpalettáról.

Nowrap: cellatulajdonság jelölő. Jelentése: sortörés nélküli cella.

Header: cellatulajdonság jelölő. Jelentése: címsor cella.

Háttérkép kategóriája: ha a tábla egyes celláinak háttérképet szeretne választatni, akkor a legördülő mezőből válassza ki a kategóriát, ahol a beilleszteni kívánt kép található.

Konkrét háttérkép: amennyiben egyetlen képet szeretne háttérképként megjeleníteni a cellában, ezt a lehetőséget válassza ki. Ha a megjeleníteni kívánt kép nincs még feltöltve a médiatárba, akkor a médiatár ikonra kattintva a felnyíló párbeszédablakban feltöltheti azt.

Véletlen háttérkép a kategóriából: amennyiben azt szeretné, hogy a cellában minden oldalletöltéskor más háttérkép jelenjen meg a kiválasztott kategóriából, úgy ezt a lehetőséget válassza ki.

Háttérkép ismétlődése: a legördülő mezőből válassza ki a háttérkép megjelenésének módját.

A gombra kattintva beilleszti a táblát, illetve elmenti a módosításokat és kilép a párbeszédablakból.
A gombra kattintva visszaléphet az előző adatbekérő fülecskére.
Mentés nélkül lép ki a párbeszédablakból.

Figyelem! Mentés után a sorok és cellák tulajdonságai a szerkesztő nézetben módosíthatók. TR: a táblázat sora. TD: a táblázat cellája.