PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Ez a felület szolgál a tartalmi oldal alapadatainak beállítására.

Alapadatok fülecske

Az oldal Shortlinkje – Ez a oldal elérhetőségének címe. A böngészőben ezen a címen jelenik meg az adott oldal. A legördülő menüben kell kiválasztani, hogy melyik már létező oldal aloldalal legyen, illetve a szabadsoros ré szben adjuk meg az oldal saját nevét. Amennyiben nem létező oldal aloldalaként szeretnénk elhelyezni oldalunkat, úgy a legördülő menüből a legfelső (domain név) menüpontot válasszuk.
FIGYELEM!!! Az oldal shortlikjének megváltoztatása az oldal aloldalaira is vonatkozik. A Shortlink megváltoztatásával az oldal elérhetősége is megváltozik, így az idegen honlapokon lévő ide mutató linkek törötté válhatnak!

Az oldal arculata – A legördülő menüből kiválaszthatjuk az oldal arculatát. Az oldal arculata tartalmazza a megjelenő oldal méretét, felosztását, háttérszínét, stb...

Látható a menükben / oldaltérképen – Ha ez a checkbox be van kapcsolava, akkor az oldal neve megjelenik a rendszer automatikusan generált honlaptérképén, illetve a szintén automatikusan generált speciális menükben.

Oldal sorszáma a menüben – A speciális, automatikusan generált menü számára itt adható meg, hogy ez az oldal hányadik helyen szerepeljen a menüben.

Menü felirat – Az automatikusan generált menüben ez a szöveg jelenik meg az adott oldalnál. Ha ez üres, akkor az oldal Shortlinkje jelenik meg.

Oldal címe – (Angolul: title) Ez a szöveg lesz az oldal szöveges címe. Ez a szöveg jelenik meg a böngésző fejlécében. Az itt megadott cím kiemelt prioritású a keresőprogramok (pl. Google) szempontjából! Ez a szöveg fog megjelenni az automatikusan generált honlaptérképen is.

Az oldal tartalmának rövid leírása – Ez a szöveg az oldal forrásában fog megjelenni. Szerepe a keresőrobotok informálása az oldal tartalmáról. Ez a szöveg a látogatók számára láthatatlan.

Kulcsszavak – A kulcsszavak a keresőrobotok számára nyújtanak információt. Ezek a kulcsszavak definiálják az oldal tartalmát.

Sablon fülecske

Létező oldal sablonként való használata – A checkbox bekapcsolásával aktiválódnak a fülecskén szereplő egyéb gombok. Így kiválaszthatóvá válik, hogy az adot oldal mely területét szeretné felülírni egy más oldalon található tartalommal. A kiválasztott tartalmi terület az adott oldalunkon törlődik és teljes egészében felülíródik a kivűálasztott oldal adott területének tartalmával.

Melyik oldalról veszi át a sablont? – Itt választható ki az az oldal, amelyről a tartalmat a kijelölt területekre át szeretné emelni.

Arculati sablon / Fejléc / Bal hasáb / Középső hasáb / Jobb hasáb / Lábléc / Tartalmi rész átvétele – Ezekkel a kapcsolókkal választhatja ki, hogy a kiválasztott oldal mely területeit szeretné átmásolni a jelenlegi oldalra.

Jogosultságok fülecske

Az oldal védett – A védettség azt jelenti, hogy az oldal megtekintésére csak az alábbi listákból kiválasztott tagok láthatják, jelszavas bejelntkezés után. Az oldal csak akkor válik védetté, ha a kapcsoló "igen"-re van állítva. Enélkül az alábi beálítások is érvényüket vesztik.

Csoportok – A "Választható csoportok" listából a "»»" jelű gomb segítségével tehetjük át a "Kiválasztott csoportok" listába a kívánt csoportot. A "Kiválasztott csoportok" listában szereplő csoportok összes tagja jogosult lesz az oldal megtekintésére.

Felhasználók – A "Választható felhasználók" lista azok a felhasználók listázódnak be, akik a legördülő menüben kiválasztott csoporthoz tartoznak. Innen a "»»" jelű gomb segítségével tehetjük át a "Kiválasztott felhasználók" listájába a kívánt felhasználót. A "Kiválasztott felhasználók" listában szereplő csoportok összes tagja jogosult lesz az oldal megtekintésére.

A Csoportok és Felhasználók listája összeadódik, azaz mind a két lista felhasználói jogosultak lesznek az oldal megtekintésére.