PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Az eseménynaptár rendezvények, határidők megosztására szolgál. A publikus felületen az aktuális hónap eseményeit a napok színének eltérése jelzi. Az adminisztrációs felülete lehetőséget ad arra, hogy egy esemény teljeskörű leírását megadja: így a helyszín, időpont vagy időszak, kapcsolattartó, teljes leírás. Ha a honlap többnyelvű a nyelv fülecskéken lehetősége van a fordításokat is feltölteni. Az eseménynaptárban lehetőség van jogosultságok kiosztására is, így kijelölheti, hogy az adott esemény minden látogató számára publikus-e, vagy csak bizonyos csoportokra vonatkozik.

Az események havi bontásban listázhatók az adminisztrációs felületen. A legördülő mezőből kiválaszthatja a megjelenítendő évet és hónapot.

Az eseménynaptár adminisztrációja

A megjeleníteni kívánt hónap eseményeit listázza ki a parancsgombra kattintva. A legördülő mezőből kiválaszthatja megjeleníteni kívánt évet és hónapot. A listamezőben megjelennek az adott hónap eseményei a kezdő és befejező időponttal és a megnevezéssel együtt. A „kezdete”, „vége” és „megnevezés” felületek kattinthatóak, a megjelenítés sorrendjének változtatására szolgálnak.
A parancsgombra kattintva frissíthetjük az eseménylista nézetet.
A parancsgombra kattintva bezárja a szerkesztőfelületet mentés nélkül.
Mentés! A parancsgombra kattintva elmenti a változtatásokat és bezárja a szerkesztőfelületet.
A parancsgombra kattintva megnyitja a kiválasztott esemény szerkesztőfelületét.
A parancsgombra kattintva törli a kiválasztott eseményt.

Új rendezvény létrehozásához kattintson a parancsgombra. A jobb oldalon az adminisztrációs ablakban szerkesztheti az új esemény tulajdonságait, beállításait.

Időpont típusa: a radiogomb segítségével kiválaszthatja, hogy az esemény időpontja egynapos vagy egy egész időszakra terjed ki.

Alkalom: egynapos esemény rögzítésre szolgál.

Időszak: időszakra vonatkozó (több nap, hét, hónap) esemény rögzítésére szolgál.

A naptár ikonra kattintva alkalom esetén válassza ki az esemény dátumát, időszak esetén az esemény kezdő és záró időpontját.

Többnyelvű honlap esetén az adott nyelvet a nyelvhez tartozó fülecskén szerkesztheti az esemény adatait.

Megnevezés: adja meg az esemény megnevezését.

Helyszín: adja meg az esemény helyszínét.

Rendező: adja meg az esemény rendezőjét.

Kapcsolat: adja meg a kapcsolati információkat (e-mail, telefon, cím).

Szövegszerkesztő: a szövegszerkesztő területén megadhatja az esemény leírását. Linkbeszúrással kapcsolódó oldalakra navigálhat stb.

Jogosultságok: válassza ki azokat a jogosultsági csoportokat, akikkel szeretné megosztani az eseményt. Kattintson a kiválasztani kívánt csoportra, majd a navigáló gombbal helyezze át a kiválasztott csoportok közé.