PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

A tartalomszerkesztő a honlap adminisztrációjának alapmotorja.  Segítségével alakíthatja ki, szerkesztheti honlapja tartalmát. Objektumokat szúrhat be, helyezhet át, törölhet, módosíthat.
Ahhoz, hogy a szerkesztést megkezdje, szerkesztői nézetbe kell lépnie.

  Szerkesztés megkezdése az oldal keretrendszerének területén: az ikonra kattintva szerkesztő nézetbe lépünk, és elkezdhetjük az oldal szerkesztését.
   
   
  Objektum módosítása: az ikonra kattintva belép szerkesztésbe, megnyitja az objektum szerkesztőablakát.
  Objektum lejjebb mozgatása: az oldalon elhelyezett objektumok sorrendjének módosítására szolgál. Az ikonra kattintva az őt követő objektum alá mozgatja az adott objektumot.
  Objektum feljebb mozgatása: az oldalon elhelyezett objektumok sorrendjének módosítására szolgál. Az ikonra kattintva az őt megelőző objektum elé helyezi át az adott objektumot.
  Objektum törlése: az ikonra kattintva törli az objektumot. A törlés előtt biztonsági kérdést kap: Biztosan törli az objektumot? Az objektum törlése végleges művelet.
  Objektum másolása vágólapra: az ikonra kattintva vágólapra helyezi az adott objektumot. A tartalomszerkesztő „Vágólap tartalmának beillesztése ide” funkcióval tudja el- vagy áthelyezni az a vágólapra helyezett objektumot.
  Új objektum beszúrása ide: az objektumokat öt nagy csoportba soroltuk típusuk alapján: szövegek, multimédia, dokumentum, kiegészítők és blokkok. Válassza ki a felugró párbeszédablak fülecskéi közül a beilleszteni kívánt objektum típusát.
   
  Váltás előnézeti képre: a felületet a szerkesztő ikonok nélkül jeleníti meg, de eközben nem lép ki a szerkesztői nézetből.  Szerkesztő nézetbe az ikon újbóli megkattintásával léphet vissza.
Előző állapot visszatöltése: az előző 20 mentett állapotot töltheti vissza.
 

Sablon betöltése: az ikonra kattintva egy már korábban létrehozott oldalhoz tartozó szerkesztett terület (left, center, right) tartalmának a betöltésére szolgál.

 

Nyelvi mutáció betöltése: egy, már létrehozott nyelvi mutáció tartalmának betöltése a szerkesztett felületre.

 

  Mentés: a parancsgombra kattintva elmenti a szerkesztőnézetben történt változásokat, és publikálja a nyilvános felületen.
  Kilépés: a változtatások figyelembevétele nélkül, azaz mentés nélkül lép ki a szerkesztőnézetből a parancsgombra kattintva.
  Kiürítés: a szerkesztett terület kiürítése, tartalmának kitörlése.
  Revert: az előző mentett állapotot töltheti itt vissza.