PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Új hír feltöltése, hírek adminisztrációja

Hogyan töltsek fel új hírt?

Hogyan módosíthatok már meglévő hírt?

Hogyan programozhatom a hír megjelenését?

Hogyan állíthatok be kapcsolódó hírt?

Mire valók a kulcsszavak?

Hogyan vigyek fel hírt több nyelvű honlapon?


Hogyan töltsek fel új hírt?

Az adminisztrációs felület Szerkesztés/Új tartalom felvitele/Új hír felvitele menüpontra kattintva tölthet fel új hírt. A hírek adminisztrációját elérheti a felső menüsor Modulok/Hírek adminisztrációja menüpont alatt is.

Híreket hat lépésben tölthet fel. A feltöltött hírek automatikusan megjelennek a Hírek oldalon.

Alapadatok fül: Címadás, paraméterezés és bevezető szöveg

Itt adhatjuk meg az új hír címét, évfolyamát, számát, hogy ki a szerző, milyen rovat (pl. fejlesztés, kurzusok, akciók stb.), milyen kategóriában jelenjen meg, illetve ha szeretnénk, kiválaszthatjuk a lead képet. A baloldali szövegszerkesztőben megadhatjuk a bevezető szöveget. A hír címe és a bevezető szöveg a hírek listaoldalon jelenik meg.

Tartalom fül: A hírszöveg létrehozása

A cikk tartalmi részét viheti fel és szerkesztheti. Itt a rendszerünkben ismert szövegszerkesztő ablak található teljes funkcionalitásában. A szöveget formázhatja, képeket (illusztrációkat) tölthet fel.

Figyelem! A honlap egységes stílusát megőrizendő a szövegszerkesztőben másolás esetén használja a Word beillesztőt!!

Kulcsszavak fül: Kulcsszavak hozzárendelése

Kulcsszavakat rendelhet híreihez. A későbbiekben a hozzárendelt kulcsszavak alapján rendelheti a régebbi híreket egy újonnan felvitthez. A hozzárendelt kulcsszavakat a rendszer megjegyzi, a későbbiekben dupla kattintással választhatja ki a listából.

Megjelenés fül: A hír megjelenésének dátumozása, programozása

Itt állíthatja be, hogy mikor szeretné, ha megjelenne a hír, illetve vissza is dátumozhatja tetszés szerint.

Linkek: Új link hozzáadása

Itt manuálisan adhatjuk meg cikkünk végén listázandó, (témájában) kapcsolódó korábbi cikkek linkjeit, vagy ha a fórum modul paraméterezve van a honlapunkon, akkor fórum topik hivatkozásokat is rendelhet hozzá.

Kapcsolódó linkek:

Ha korábban már rendeltünk kulcsszavakat híreinkhez, az azonos kulcsszavakkal rendelkező híreinket automatikusan kilistázza a rendszerünk, és opcionális lehetőségként felajánlja, hogy friss hírünk alatt listázzuk ki további kapcsolódó cikkekként.

Hogyan módosíthatok már meglévő hírt?

Híreket a Hírek adminisztrációja modulban módosíthatunk. Az adminisztrációs felületen a találati listából válasszuk ki a módosítani kívánt hírt, kétszer a kiválasztott hírre vagy a szerkesztő ikonra kattintunk, és elvégezzük a kívánt módosításokat.

Hogyan programozhatom a hír megjelenését?

A hírek szerkesztő ablakában a Megjelenés fülön állíthatja be, hogy mikor jelenjen meg a cikk.

Ha programozni szeretné a hír megjelenését, válassza ki az „igen” választógombot, majd állítsa be azt a dátumot, amikor a hír megjelenjen (publikálásra kerüljön) a hírek oldalon.

Ha vissza szeretné dátumozni a hír megjelenését, akkor a visszadátumozásnál válassza az „igen” választógombot, majd adja meg a hír megjelenési dátumát.

Hogyan állíthatok be kapcsolódó hírt?

Manuálisan állíthat be kapcsolódó hírt a Linkek fülön a hírek szerkesztése párbeszédablakban, továbbá a korábban beállított kulcsszavak alapján kapcsolódó híreket pedig a Kapcsolódó linkek fülön.

Mire valók a kulcsszavak?

Kulcsszavakat rendelhet híreihez. A későbbiekben a hozzárendelt kulcsszavak alapján rendelheti a régebbi híreket egy újonnan felvitthez.

Hogyan vigyek fel hírt több nyelvű honlapon?

Abban az esetben, ha honlapunk többnyelvű, az első párbeszéd-ablakban állíthatjuk be, hogy melyik nyelven szeretnénk felvinni az adott cikket.  A rendszer ugyanazt a cikket több nyelvi variációban is tudja kezelni. Ha ugyanannak a cikknek a fordítását szeretnénk megjeleníteni honlapunk idegen nyelvű híroldalán is, akkor a már elmentett cikkre állunk, jobb klikkel előhívjuk a szerkesztőmenüt, kiválasztjuk a nyelvi verziót, majd idegen nyelven is feltöltjük cikkünket megegyező azonosítószám alatt.