PatroNet CMS online súgó

Keresés:
PatroNet CMS Tematikus Súgó
 

PatroNet CMS Súgó index
Nyomtatóbarát verzió

Hírlevél küldés, hírlevél előfizetők adminisztrációja

Hogyan hozzak létre új hírlevelet?

Hogyan töltsek fel új hírlevelet?

Hogyan küldjem ki a feltöltött hírlevelet?

Honnan tudom, hogy hányan nyitották meg a hírlevelet?

Honnan tudom, hol tart a kiküldés folyamata?

Hogyan tudom módosítani a hírlevél feladóját és a feladó e-mail címét?

Hogyan archiválhatok régi hírleveleket? Hol találom a hírlevél archívot?

Hogyan vihetek fel új hírlevél előfizetőt?

Hogyan állítsak be hírlevél előfizetői csoportokat?

Hogyan tudnak hírlevélre regisztrálni a honlapom látogatói?

Hogyan tudok előfizetői listát importálni?

Hogyan tudom letölteni az előfizetői listát?

Hogyan tudom az előfizetőket egyik csoportból a másikba másolni vagy áthelyezni?


Hogyan hozzak létre új hírlevelet?

A hírlevél adatbázisban szereplő leveleket HTML és/vagy textfájlként tudja kiküldeni. A modul minden HTML-fájlként létrehozott hírlevélnek automatikusan elkészíti a text formátumát, így a hírlevelet olyan levelezőkliensekben is meg tudják jeleníteni, ahol nem engedélyezik képek megjelenítését. A létrehozott hírlevelet a Hírlevél küldő modul használatával küldhet ki.


HTML-alapú hírlevelet CMS rendszerben új oldalként hozzon létre. Az új oldal arculata Hírlevél/newsletter legyen. Az újonnan létrehozott oldalon szerkesztheti a hírlevél tartalmát.

Tipp: Célszerű a honlap struktúrájában külön nyitni egy hírlevél (Newsletter) mappát, amin belül a hírlevél oldalakat létrehozza.

Text formátumú hírlevelet a Hírlevél küldő modulból is küldhet. Text formátumú hírlevél küldéséhez kattintson az új hírlevél felvitele gombra, az első ablakban adja meg a hírlevél szövegét a szövegszerkesztő segítségével (egyszerű szövegformázásra ad lehetősége).

Hogyan töltsek fel új hírlevelet?

Új hírlevelet a Hírlevél küldő modulban tölthet fel. Új hírlevél feltöltéséhez kattintson az Új hírlevél felvitele gombra. Itt három lépésben vihet fel hírlevelet! Az első ablakban válassza ki a listából az elkészített hírlevél oldalt, majd kattintson a betöltés gombra. Adja meg a hírlevél címét! Figyelem! Ha nem ad meg hírlevél címet, úgy a hírlevél oldal shortlinkjét fogja automatikusan megadni a rendszer.

Figyelem! Amennyiben a hírlevél e-mail címet tartalmaz, úgy végezze el a Linkbeszúrást még egyszer, mert rendszerünk az e-mail címeket automatikusan képpé alakítja az adathalászokat kiszűrendő. pl. info{.}patronet.hu –t vissza kell alakítani info--.at.--patronet.hu – vá. Ehhez jelölje ki az e-mail címet, majd kattintson a Link beszúrása ikonra.

A második lépésben ellenőrizze a hírlevél megjelenését Text és HTML formátumban.

Figyelem! Text formátumnál javítsa a „kattinson ide!” típusú linkeket teljes url címre http://www.patronet.hu, továbbá ha e-mail cím volt belinkelve, azokat is írja át a szövegben!

A harmadik lépésben válassza ki, hogy mely előfizetői csoportoknak szeretné elküldeni a hírlevelet. Előfizetői csoportokat a csoportok előtti jelölő négyzet aktiválásával választhat ki.

Ezután a hírlevelet küldésre készen találja a hírlevek listában.

Tipp: minden hírlevél küldés előtt célszerű egy teszt hírlevelet küldeni saját magunknak, ehhez létre kell hozni a teszt csoportot.

Hogyan küldjem ki a feltöltött hírlevelet?

A feltöltött hírlevél bekerül a hírlevél listába. A Hírlevelek gombra kattinva hívhatjuk elő a hírlevél listát. Az Indítás gombra kattintva tudja hírlevelét kiküldeni.


Honnan tudom, hogy hányan nyitották meg a hírlevelet?

A hírlevél küldő modul méri a kiküldött hírlevelek megnyitásának számát. Minden kiküldött hírlevél információs sorában látható, hogy az adott hírlevelet, hányan nyitották meg. Minden hírlevelünk tartalmaz egy 1x1px nagyságú képet, amelynek letöltését méri a modul. A modul nem méri tehát, azokat a hírleveleket, amelyeket képek letöltését nem engedélyező levelező kliensekben nyitottak meg.

Honnan tudom, hol tart a kiküldés folyamata?

A hírlevél lista információs sora tartalmazza a Végrehajtás állapota mezőt: itt látható, hol tart éppen a kiküldés folyamata.

Hogyan tudom módosítani a hírlevél feladóját és a feladó e-mail címét?

A hírlevél feladójának nevét és e-mail címét az Általános beállítások gombra kattintva, a felugró párbeszédablakban tudja módosítani az Alapadatoknál.

Tipp: hírlevelét többen olvassák, ha nem newsletter típusú levélként küldi ki.

Hogyan archiválhatok régi hírleveleket? Hol találom a hírlevél archívot?

A már kiküldött hírleveleket archiválhatja, az információs sorban található Archiválás gombra kattintva. Az archivált hírlevelek bekerülnek az oldalstruktúrában található Newsletter/Archiv mappába.

Hogyan vihetek fel új hírlevél előfizetőt?

Új előfizetőt a Hírlevél előfizetők gombra kattintva az előfizetők adminisztrációs felületén vihet fel. Kattintson az Új előfizető felvitele gombra. Adja meg az előfizető adatait. Majd válassza ki, hogy melyik előfizetői csoportba szeretné felvenni (megjelölhet több előfizetői csoportot is).

Hogyan állítsak be hírlevél előfizetői csoportokat?

Új előfizetői csoportot a hírlevél előfizetők adminisztrációja felületen tud beállítani. A csoportok gombra kattintva hozzáadhat, módosíthat és törölhet előfizetői csoportokat.

Tipp: Új csoport felvitelekor vagy meglévő módosításakor megadhatja, hogy a csoport publikus vagy sem, azaz a levelező listára feliratkozhatnak-e a honlap látogatói.

Hogyan tudnak hírlevélre regisztrálni a honlapom látogatói?

A hírlevél előfizetői csoportoknál Önnek publikussá kell tennie azt a hírlevél előfizetői csoportot, amelyre a honlap látogatói is tudnak regisztrálni. Ha a honlap publikus felületén van hírlevél feliratkozás paraméterezve, akkor a publikus listák meg fognak jelenni a regisztrációs dobozban.

A regisztrációs dobozban általában két adatot kell kitölteniük a honlap látogatóinak: nevet és e-mail címet. Természetesen több adat is bekérhető.

Hogyan tudok előfizetői listát importálni?

Az előfizetők adminisztrációja felületen lehetséges az előfizetői lista feltöltése. Tabulátorral tagolt szöveges fájlt lehet importálni (pl. csv kiterjesztésű fájt).  Tabulátorral tagolt fájlt kap, ha mentés másként, egyéb formátumnál a „tabulátorral tagolt szöveges fájlt” választja ki a listából.

Kattintson az Adatbázis import gombra, válassza ki a fájlt, válassza ki hogy a fájlban szereplő előfizetőket, mely csoportba szeretné importálni, majd indítsa el az importálási folyamatot az OK gombra kattintva.

Hogyan tudom letölteni az előfizetői listát?

Kattintson az Adatbázis export gombra. Válasszon az opciók közül (teljes adatbázis export vagy a találati lista alapján való szűkítés exportálása). Majd indítsa el az adatbázis exportálását az OK gombra kattintva. Az adatbázist tabulátorral tagolt szövegfájlként exportálhatja, megnyithatja excelben.

Hogyan tudom az előfizetőket egyik csoportból a másikba másolni vagy áthelyezni?

Előfizetők másolása: Előfizetőket másolhatja az egyik csoportból a másikba, az előfizetők másolása gombra kattintva, ahol ki kell választani, hogy mely csoportba szeretné még megjeleníteni a kiválasztott előfizetőket.

Előfizetők áthelyezése: a kiválasztott előfizetőket áthelyezheti az egyik csoportból a másik csoportba, ha az előfizetők áthelyezése gombra kattint, majd kiválasztja, hogy mely csoportba szeretné áthelyezni őket.